Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny
Til privat

Markedsrapport for august

2016

Strømprisen på Østlandet og Kristiansand ble i juli i år 21,9 øre/kWh, mens prisen i Bergens området ble 20,8 øre/kWh. I Midt-Norge ble strømprisen 27,6 øre/kWh og i Tromsø ble prisen 24,2 øre/kWh. Strømprisen i juli ble lavere enn i juni i alle prisområdene i Norge med unntak av i Tromsø. Der ble strømprisen cirka 1,1 øre/kWh høyere i juli sammenlignet med i juni. På Østlandet, Kristiansand og Bergen falt strømprisen med cirka 0,5 øre/kWh, mens i Trondheim falt strømprisen med cirka 1,1 øre/kWh. I Norge, Sverige og Finland kom det i juli en del mer enn normalt med nedbør.

 

Oljemarkedet er ned siste 30 dager. I kullmarkedet er prisen litt opp i samme periode og der kullprisen inkludert fraktkostnaden har falt en del i denne uken. I karbonmarkedet (CO2) er prisen litt opp i den samme perioden. Totalt sett har marginalkostnaden for en europeisk kullkondensprodusent steget litt sammenlignet med for 30 dager siden. Per i dag er kostnaden cirka 28 EUR/MWh.

 

 

 

 

 

Temperaturen i juli i Norden ble cirka 17,1 grader, som er cirka på normalen. Værvarslet for Nord Pool området for de neste 10-døgn viser at det fortsatt skal komme noe mer nedbør enn normalt. I den samme perioden forventes temperaturen å bli cirka 1 grad under normalt. Den hydrologiske balansen var i begynnelsen av juli under normalen for Nord Pool området. I begynnelsen av august er den hydrologiske balansen blitt noe bedre og er nå litt over normalen.

 

Det nå litt mindre vann enn normalt i magasinene i Norge og Sverige. Vanntilsiget var under normalt i nesten hele juli, men tok seg opp mot slutten av måneden og er nå over normalen. I henhold til dagens værvarsel vil tilsiget holde seg på cirka samme nivå neste 10 dager. Med dagens værforventning forventer markedet at gjennomsnittlig strømpris på Sør- og Østlandet og Bergen i september blir cirka 22,8 øre/kWh, mens den i Tromsø skal bli cirka 22,3 øre/kWh. For inneværende måned forventer man at strømprisen på Østlandet, Sørlandet og i Bergen blir cirka 21,6 øre/kWh, mens den i Tromsø skal bli cirka 24,5 øre/kWh. Sammenlignet med for en måned tilbake er prisforventningen i markedet til strømprisen de neste 5 år litt ned og er nå på cirka 21,5 øre/kWh. Dersom værtypen med mer nedbør enn normalt fortsetter utover de neste 10-dager vil prisene kunne bli noe lavere i kontraktene nærmest i tid enn det man ser i terminmarkedet på Nasdaq OMX i dag

Lurer du på noe?

Takk for at du tar kontakt. En av våre hyggelige bedriftsrådgivere vi snarest ta kontakt med deg.                  Med vennlig hilsen NorgesEnergi Bedrift

En feil skjedde under registering
Vennligst skriv inn enten mobil eller epost