Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny
Til bedrift
Fyrer du for kråka i mai?
Det kan være penger på å spare på å skru ned varmen inne når vi går ut for å nyte våren :-)

Fyrer du for kråka i mai?

Det er noe som skjer når varmen kommer om våren – vi vil ut og oppleve naturen, nyte hagen, sitte på balkongen. Gjøre alt det vi drømte om i vinter. Det er definitivt mer fristende å sette i gang med hagearbeidet enn å fokusere på strømforbruket inne i huset. 

I og med at strømforbruket ofte varierer med utetemperaturen så kan det likevel være lurt å bruke et par minutter på oppvarmingen i huset nå som temperaturen går opp. Vi har sett litt på hvordan kundene våre enklest kan spare strøm, uten å miste komforten. Og vi ser en ganske klar trend: Timene og dagene ETTER at det har vært kaldt brukes det ganske mye strøm på oppvarming. Det betyr at vi er flinke til å skru på varmen når det er en dag som er litt kaldere enn vanlig, men så glemmer vi å skru av varmeovnene når temperaturen ute går opp igjen.

Tips: Ikke bruk strøm på oppvarming dagen ETTER at det var kaldt.

For alle oss som er gjennomsnitts strømforbrukere går nesten 70 % av strømforbruket til oppvarming, og da kan det være mye penger å spare ved å skru ned temperaturen og ikke fyre for kråka. En tommelfingerregel er at en grad senkning av innetemperaturen gir 5% besparelse på oppvarmingsbehovet. Så å klare seg med 21 grader i stedet for 22 kan være økonomisk smart :-)

Sjekkliste for mai:

  • Husk å skru ned temperaturen på varmekablene på badet
  • Sjekk varmeovnene i resten av huset – kan de justeres ned?
  • Dersom du har satt på litt ekstra varme en kveld du føler det er kaldt – husk å skru av igjen varmeovnen når du legger deg
  • Ikke la varmelampene ute stå på når du ikke er der

Bruk gjerne kommentarfeltet til å gi oss dine beste tips for å senke strømforbruket nå i mai :-)

Del artikkelen