Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny
Til bedrift
Hvor mye strøm bruker du på 17. mai-forberedelser?
17. mai er vi så glad i, moro vi har fra morgen til kveld! Men hvor mye strøm bruker du på å forberede deg?

Hvor mye strøm bruker du på 17. mai-forberedelser?

17. mai er vi så glad i, moro vi har fra morgen til kveld!

Margrethe Munthe oppsummer godt hvordan 17. mai skal være - moro fra morgen til kveld. Det er is, brus, pølse og kake dagen lang, for ikke å glemme ballonger og leker.

Men å feire nasjonaldagen krever jo litt planlegging. Det er mye som skal ordnes før vi kan stille oss opp og se på barnetoget. Og med strømsparebrillene på, har vi sett litt på hvordan forberedelsene til 17. mai påvirker strømregningen.

Lage Pavlova med pisket krem (og friske bær...)

Pavlova har blitt en favoritt hos mange de siste årene, den smaker himmelsk og kan lett pyntes i rødt, hvitt og blått. På strømregningen vil tilberedelse av marengsen og pisking av kremen koste deg totalt 3 kroner og 50 øre.

Stryke bunadsskjorta

Mange bruker lang tid på bunadsskjorta, det kan fort ta 20 minutt fra du setter strykejernet i kontakten til du er ferdig. I tillegg til frustrasjon, så vil jobben koste deg 80 øre i strøm.

Støvsuge før gjestene kommer

Mange har gjester i løpet av dagen, så at støvsugeren kommer i bruk skal du ikke se bort fra. 25 øre vil det koste deg å støvsuge i 20 minutter.

Rette håret

Håret får jo selvfølgelig ekstra oppmerksomhet denne dagen. Og her kan det jo variere veldig hvor lenge rettetangen er i bruk. Men vi har tatt utgangspunkt i 10 minutter, og da koster det deg 0,80 øre.

Trimme skjegget

Skjegget må også være på sitt beste når en skal feire nasjonen. Skjeggtrimmeren bruker mye mindre strøm enn rettetangen, og 5 minutter stell av skjegget vil koste deg 0,08 øre. 

Da vet du det. Vi i NorgesEnergi ønsker deg en riktig fin nasjonaldag!

 

Om tallene: I utregningene har vi tatt utgangspunkt i hvor mye watt apparatene bruker og hvor lang tid du bruker hvert apparat. Tallene blir omtrentlige, siden det varierer fra merke til merke hvor mye watt som blir brukt, og fra person til person hvor lenge du bruker apparatet. Vi har tatt med kostnaden for både strøm og nettleie, og satt en pris på de to til sammen på 1 kr/kWh. Gi oss gjerne innspill i kommentarfeltet :-)

 

Del artikkelen