Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny
Til bedrift
Smart strømmåler - kan den hjelpe deg å spare strøm?
Innen 1. januar 2019 skal alle landets strømkunder ha fått montert nye, smarte strømmålere.

Smart strømmåler - kan den hjelpe deg å spare strøm?

Innen 1. januar 2019 skal alle landets strømkunder ha fått montert nye, smarte strømmålere. Dette er den største moderniseringen av strømnettet på over 100 år med bytte av omtrent 2,9 millioner strømmålere, men hva betyr det egentlig for deg som strømkunde? 

Installasjon av smart måler på en hytte

Smarte strømmålere vil gi deg som forbruker bedre informasjon om ditt strømforbruk, en mer nøyaktig avregning og mulighet for automatisk styring av forbruket. Du kan altså ta mer styring over eget strømforbruk og bruke strømmen på en mer fleksibel, effektiv og miljøbesparende måte.

Slik fungerer målerne

Den nye automatiske måleren blir installert i strømskapet ditt – og nytt målerutstyr monteres også ute i strømmastene. Sammen registrere de ditt strømforbruk på timesbasis og sender automatisk informasjon til nettselskapet. Du slipper dermed å lese av strømmen – og får et bedre og mer nøyaktig grunnlag for strømfakturaen. Du får også løpende informasjon om ditt strømforbruk – noe som gjør det lettere å effektivisere og redusere strømforbruket ditt.

Smart strøm – smartere forbrukere

Forskning viser at informasjon og tilbakemelding om faktisk bruk av strøm og kostnader gjør forbrukere mer bevisst eget forbruk – og dermed får motivasjon for å spare. De nye målerne legger til rette for nye, smarte produkter hvor du i økt grad kan styre strømforbruket hjemme – for eksempel fra din egen mobiltelefon. Med bedre oversikt over hva strømmen koster fra time til time – kan du også justere strømforbruket til perioder av døgnet hvor strømprisen er lavere.

Som kunde i NorgesEnergi er du allerede sikret en god strømavtale med våre gule priser – og med mer informasjon om forbruket ditt kan du kan spare enda mer :-)

PS! Lurer du på noe mer om AMS? Les våre ofte stilte spørsmål om AMS, der finner du svar på mye (velg AMS i nedtrekksmenyen). 

Del artikkelen