Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny
Til bedrift
5 enkle tips for å spare strøm!

5 enkle tips for å spare strøm!

Gratis strømsparetips er best. Det er jo mye gøyere å spare penger hvis det ikke koster noe! Her kommer noen enkle strømsparetips som ikke påvirker lommeboka!

1. La TV-en hvile når du ikke bruker den
Klart det er deilig å ligge på sofaen med en god film eller serie, men visste du at det går unødvendig mye strøm til TV-en når den står i standby-modus og venter på å bli brukt? Trekk ut kontakten og spar strøm og penger! 

2. Begrens lufting av kjøleskapet
Mange vil nok kjenne seg igjen. Du er småsulten, det er lenge til middag og magen spør om en godbit. Noen vet akkurat hva de skal ha, åpner kjøleskapet og henter det ut. Andre derimot, lufter kjøleskapet – gjerne flere ganger før en beslutning tas. Ta heller et bilde av sortimentet og unngå at kjøleskapet må jobbe for fullt for å holde temperaturen lav.

3. Varmt ute? Senk temperaturen inne
Dette tipset er veldig enkelt å gjennomføre om sommeren eller i andre varme perioder. Vi har kanskje ikke så mange av disse periodene i Norge, men når de dukker opp er det bare å vende snuten mot apparatene som varmer opp boligen din. Ved å senke innetemperaturen med bare 1 grad kan du redusere forbruket med 5 %!

4. Ikke fyr for kråkene
Dette gjelder spesielt om vinteren. Vi fyrer og varmer for å holde en levelig innetemperatur, men i blant er det lurt å få inn litt frisk luft. Istedenfor å ha et vindu på gløtt hele dagen kan det lønne seg og ta en «luftesjau». Opp med vinduer i 5-10 minutter – og lukk igjen. På samme måte som med kjøleskapet trenger ikke ovnen å jobbe hardt over lengre tid for å holde innetemperaturen på rett nivå.

5. Brukes det ikke? Trekk ut kontakten

  • Mobilladere
    Mobilen lades ikke konstant. Hvis ikke Pokémon er med i beregningen selvfølgelig. De fleste av oss lader mobilen hjemme. Trekk ut laderen når du ikke er hjemme da vel!
  • Barbermaskinlader
    Lyser det grønt er den fulladet og kan ikke lades mer. Barbermaskinen mister heller ikke strøm hvis den ikke brukes. Trekk ut kontakten.
  • Ladere generelt
    Trekk ut kontakten – spar strøm og penger!
Del artikkelen