Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny
Til bedrift
Spar penger ved å gjøre hytta vinterklar
Dersom du er opptatt av lave strømregninger så er det viktig å ikke bruke mer strøm enn nødvendig på ei hytte du ikke skal bruke på noen måneder.

Spar penger ved å gjøre hytta vinterklar

Dersom du ikke skal være på hytta i vinter så er det viktig å sørge for at det er minst mulig fare for at det oppstår skader på hytta. Og dersom du er opptatt av lave strømregninger så er det viktig å ikke bruke mer strøm enn nødvendig på ei hytte du uansett ikke skal bruke de neste månedene. 

Her er en liste over noe av det du bør huske dersom du har din siste tur til hytta nå i høstferien:

  1. Åpne kranene etter at du har stengt hovedstoppekrana. Rør fryser om vinteren så det er viktig å tømme dem for vann. Dersom du ikke er sikker på at alt vannet er ute av rørene så må du sørge for at vannet ikke kan fryse. Det vil si at du må la det stå på noe varme og sjekke at alle deler av rørene er riktig isolert. Eller du kan helle frostvæske i sluker, vannlåser og toalettskåler.
  2. Husk hageslangen – vann i den vil også kunne gjøre skade, spesielt dersom du glemmer å koble den fra krana.
  3. Sjekk alle utvendige avløp rundt hytta, de er viktige for å lede smeltevann bort til våren sånn at det ikke trenger inn i hytta.
  4. Sjekk takrenna! Den må være klar til å ta unna mye regnvann i høst, og smeltevann fra snøen når våren kommer.
  5. Rydd på plass utemøbler, hageredskap og annet som ligger rundt hytta. Ikke bare kan de forsvinne – de kan også blåse rundt på hyttetomta og gjøre skade.
  6. Steng vinduer, lufteventiler og andre åpninger. Da kommer ikke uvedkommende inn – heller ikke mus og gnagere. Og samtidig blir det lettere å holde en minimumstemperatur i hytta gjennom vinteren.
  7. Elektriske kjøleskap bør stå på gjennom vinteren dersom det ikke er varme på i hytta. I minusgrader kan kjøleskapet gå i stykker. Men velg en temperatur som gjør at det ikke bruker mye strøm dersom kjøleskapet er tomt for mat.
  8. Til slutt er det fint å å lese av strømmåleren og sende målerstanden til netteieren din, dersom du ikke har automatisk strømmåler. 
Del artikkelen