Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny
Til bedrift
Spar strøm med NorgesEnergis sommertips!
La tørketrommelen få hvile - tørk klesvasken utendørs!

Spar strøm med NorgesEnergis sommertips!

Juni er allerede her, og vi går inn i sommeren med høyere strømpriser enn normalt. Mai har vært varm med lite vind og regn, og selv om det er godt å slappe av om sommeren så kan det være lurt å gjøre noen små grep for å spare strøm. Pengene du får til overs kan du heller bruke på ekstra sommerhygge, enten du skal tilbringe ferien hjemme eller skal ut på tur :)   

 

Den billigste og mest miljøvennlige kilowattimen er den du ikke bruker. Vi i NorgesEnergi ELSKER billig strøm - og vil gjerne hjelpe kundene våre med å spare enda mer strøm som kutter strømregningen. Her er våre sommertips:

  • Skru ned varmen inne, både panelovner og varmekabler. Om du reduserer temperaturen med én grad, kan du spare så mye som 5 prosent av utgiftene til oppvarming av boligen.  
  • Har du varmepumpe? Bruk kjøling med måte. Klart det er deilig å svale ned stua på en varm sommerdag, men om det ikke er nødvendig er det billigere å åpne et vindu  
  • Fyll opp vaskemaskinen med klær før du skrur den på, nå om sommeren er plaggene mindre – og dermed kan du klare deg med færre klesvasker. Bruk gjerne spareprogrammet på vaskemaskinen.   
  • La tørketrommelen få hvile - tørk klesvasken utendørs! Ute i frisk sommerluft tørker klærene ofte fortere også.  
  • Lag mat ute! Enten du er på stranda, i hagen eller i parken kan du bruke grill – og la komfyren hvile fram til hverdagen starter over sommeren.  
  • Slå av mest mulig lys inne og ute. I lyse sommernetter klarer du deg kanskje helt uten utelys? (OBS! Er du bortreist er det lurt å la noe lys stå på for å redusere innbruddsfare) 
  • Dra ut støpselet til apparater som står i standby-modus når de ikke brukes. TV, PC, ladere og spillkonsoller trekker strøm selv om de ikke er i bruk.  
  • Om du har varmtvannstank med mulighet for å regulere temperaturen, er det mye å spare på å skru ned varmen på tanken når du ikke er hjemme (men ikke under 65 grader for å unngå bakterieutvikling).  

Vi i NorgesEnergi benytter anledningen til å ønske deg en riktig god sommer!  

PS! Husk at om du reduserer strømforbruket, så reduseres også nettleien fra din lokale netteier tilsvarende :) 

Del artikkelen