Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny
Til bedrift
Spar strøm med NorgesEnergis sommertips!
La tørketrommelen få hvile - tørk klesvasken utendørs!

Spar strøm med NorgesEnergis sommertips!

Endelig er sommeren her – og  over hele landet gjør mange seg klare til sommerferie. Du er kanskje ikke opptatt av strømsparing akkurat nå, men visste du at du med enkle grep kan spare mye penger på strømregningen? 

 

Pengene du får til overs kan du heller bruke på ekstra sommerhygge, enten du skal tilbringe ferien hjemme eller skal ut på tur :)   

Den billigste og mest miljøvennlige kilowattimen er den du ikke bruker. Vi i NorgesEnergi ELSKER billig strøm - og vil gjerne hjelpe kundene våre med å spare enda mer strøm som kutter strømregningen.  

Følger du disse tipsene, går strømforbruket ned. Og om du allerede er så smart at du har billig strøm fra NorgesEnergi i stikkontakten, er du på god vei til å få lavere strømregning gjennom sommeren:  

  • Skru ned varmen inne, både panelovner og varmekabler. Om du reduserer temperaturen med én grad, kan du spare så mye som 5 prosent av utgiftene til oppvarming av boligen.  
  • Har du varmepumpe? Bruk kjøling med måte. Klart det er deilig å svale ned stua på en varm sommerdag, men om det ikke er nødvendig er det billigere å åpne et vindu  
  • Fyll opp vaskemaskinen med klær før du skrur den på, nå om sommeren er plaggene mindre – og dermed kan du klare deg med færre klesvasker. Bruk gjerne spareprogrammet på vaskemaskinen.   
  • La tørketrommelen få hvile - tørk klesvasken utendørs! Ute i frisk sommerluft tørker klærene ofte fortere også.  
  • Lag mat ute! Enten du er på stranda, i hagen eller i parken kan du bruke grill – og la komfyren hvile fram til hverdagen starter over sommeren.  
  • Slå av mest mulig lys inne og ute. I lyse sommernetter klarer du deg kanskje helt uten utelys? (OBS! Er du bortreist er det lurt å la noe lys stå på for å redusere innbruddsfare) 
  • Dra ut støpselet til apparater som står i standby-modus når de ikke brukes. TV, PC, ladere og spillkonsoller trekker nesten like mye strøm når de står i standby som når de er i bruk.  
  • Om du har varmtvannstank med mulighet for å regulere temperaturen, er det mye å spare på å skru ned varmen på tanken når du ikke er hjemme (men ikke under 65 grader for å unngå bakterieutvikling).  

Vi i NorgesEnergi benytter anledningen til å ønske deg en riktig god sommer!  

PS! Husk at om du reduserer strømforbruket, så reduseres også nettleien fra din lokale netteier tilsvarende :) 

Del artikkelen