Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny
Til bedrift
Er badet et strømsluk?
Sparedusj er en enkel måte å spare strøm på!

Er badet et strømsluk?

På badet finner vi flere av de store strømtyvene i en husholdning. Mange av oss bruker dessverre mer strøm enn strengt talt nødvendig her. Heldigvis er det enkelt å spare strøm på badet!

Sparedusj hjelper deg å spare strøm

Det aller enkleste tiltaket du kan gjøre for å spare strøm er å begrense strømforbruket til oppvarming av vann. Det gjør du enkelt ved å bytte til sparedusj. En sparedusj sender ut mindre vann enn en vanlig dusj, men gjør det med større trykk. Eldre dusjer bruker opp til 24 liter per minutt, mens nye sparedusjer bruker 6–10 liter per minutt. En sparedusj kan halvere utgiftene til dusjing. Og om du har dårlige minner fra de første sparedusjene som kom på markedet så vil du bli overrasket over hvor behagelige og effektive moderne sparedusjer er :-)

Bruker du badekaret som ditt eget lille spa?

Å slappe av i badekaret er deilig, men det kan være lurt å tenke over at et bad i badekar bruker 3 - 5  ganger mer energi enn en dusj.

Et bad i badekaret bruker 3-5 ganger mer energi enn en dusj, så om du frem til nå ofte har brukt badekar så har du gode utsikter til å spare strøm ved å dusje litt oftere. Så kan du jo bruke noe av pengene du sparer på å kjøpe en luksus badeolje for å gjøre avslappingen total når du fortjener et bad i badekaret. :-)

Kilde: Enova

 

Del artikkelen