Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny
Til bedrift

Nå er det enklere å være strømkunde

Familie

Endelig kan du få strøm og nettleie samlet på en faktura.

NorgesEnergi har mange kunder i området til Kragerø Energi Nett, og er glad for at billig strøm nå er enda enklere for de av oss som bor her.

- Vi heier på alt som gjør strøm enklere for kundene våre. Vi har ønsket å få til dette lenge, og endelig er det tilrettelagt slik at også vi som lavprisaktør kan tilby denne fordelen for våre kunder, sier Geir Jørgensen, leder for privatmarkedet i NorgesEnergi.

Mann med mobil 

Etterspurt av strømkunder

Fram til ganske nylig har det kun vært strømleverandører integrert med det lokale nettselskapet som har kunnet tilby strøm og nettleie på samme faktura til kundene. Dette har beskyttet de gamle regionale strømleverandørene, og hindret konkurranse til det beste for kundene.

Terje Hamre i Norsk Familieøkonomi er glad for at det praktisk legges til rette for ytterligere konkurranse i markedet.

— Med stigende strømpriser er det spesielt viktig at det opprettholdes en sunn konkurranse i strømmarkedet, og ved å gjøre faktureringen mer sømløs kan kundene få enklere betaling kombinert med fritt valg av strømleverandør. Så selv om ikke strømregningene er morsommere, blir de færre og enklere å forstå, sier Hamre.

I Kantar TNS Energibarometer for tredje kvartal 2016 svarte hele 84 prosent at de ønsket strøm og nettleie samlet på en faktura.

Økt konkurranse gir lavere priser

Det er 27 år siden fri konkurranse ble innført i kraftmarkedet, og NorgesEnergi har siden 1999 utfordret de tidligere strømmonopolistene. Nå tror Jørgensen at konkurransen blir enda større – og det er til kundenes fordel.

— Vår avtale med kundene er at vi hele tiden skal være blant de billigste strømleverandørene i landet. I alle disse årene har kundene valgt oss til tross for ulempen med å måtte få strøm og nettleie på to separate fakturaer. Nå kan vi endelig tilby kundene noe de har ønsket seg lenge, avslutter Geir Jørgensen i NorgesEnergi.

Forskrift om gjennomfakturering av nettleie

  • Nye regler skal gi like konkurransevilkår for strømleverandører.
  • Med felles fakturering kan strømkundene forholde seg til én aktør og én faktura ved kjøp av strøm.
  • Ordningen er innført fra 1. september 2016.
  • NorgesEnergi ruller nå ut felles fakturering av strøm og nettleie til kunder over hele landet. Dette skjer gradvis etter hvert som selskapet inngår avtaler med de ulike lokale netteierne.
  • Mer informasjon om de nye reglene for gjennomfakturering hos NVE.

Om NorgesEnergi

  • NorgesEnergi ble etablert i 1999 som den første landsdekkende strømleverandøren etter at strømmonopolet ble opphevet.
  • NorgesEnergi har hovedkontor i Kristiansand.
  • Er blant de største strømleverandørene i landet. Fra 2005 til 2016 har i gjennomsnitt 25 prosent av alle kundene som byttet strømleverandør valgt NorgesEnergi. Dette er suverent flest leverandørbytter. Nummer to i denne perioden er Fjordkraft som har vunnet 12 prosent. (Kilde: TNS Gallup, Energibarometeret 2. kvartal 2016).