Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

Nå er det enklere å være strømkunde

Endelig kan du velge den strømleverandøren du selv ønsker, og likevel få strøm og nettleie samlet på en faktura.

NorgesEnergi har mange kunder i området til Skagerak nett, og er glad for at billig strøm nå er enda enklere for deg som bor i området.

- Vi heier på alt som gjør strøm enklere for kundene våre. Vi har ønsket å få til dette lenge, og endelig er det tilrettelagt slik at også vi som lavprisaktør kan tilby denne fordelen for våre kunder, sier Geir Jørgensen, leder for privatmarkedet i NorgesEnergi.

Geir Jørgensen, leder for privatmarkedet, er svært fornøyd med at NorgesEnergi kan gjøre hverdagen enklere for Skagerak nett kundene ved å ha strøm og nettleie på samme faktura.

Geir Jørgensen, leder for privatmarkedet, er svært fornøyd med at NorgesEnergi kan gjøre hverdagen enklere for Skagerak nett kundene ved å ha strøm og nettleie på samme faktura.

Etterspurt av strømkunder

Fra 1. september 2016 trådte en ny forskrift om fellesfakturering av strøm og nettjenester i kraft – og dette rulles nå ut i de ulike nettområdene landet rundt. Fram til nylig har det kun vært strømleverandører integrert med det lokale nettselskapet som har kunnet tilby strøm og nettleie på samme faktura til kundene. Dette har beskyttet de gamle regionale strømleverandørene, og hindret konkurranse til det beste for kundene.

- Nå får kundene våre den første fakturaen med strøm og nettleie fra Skagerak nett samlet. Selv om ikke strømregningen er morsommere, blir de færre og enklere å forstå. Vi har allerede gjennomført dette for mange hundretusen andre kunder i Norge med gode tilbakemeldinger, og ordningen skaper ny energi i konkurransesituasjonen til glede for kundene, forteller Geir Jørgensen.

En undersøkelse publisert av NVE i 2013 viser at 68 prosent av kundene sier felles fakturering for strøm og nettjenester har betydning for deres valg av strømleverandør. I TNS Gallups Energibarometer for tredje kvartal 2016 svarte hele 84 prosent at de ønsket strøm og nettleie samlet på en faktura.

Økt konkurranse gir lavere priser

Siden starten i 1999 har NorgesEnergi utfordret de tidligere strømmonopolistene, og er i dag en av landets største strømleverandører med kunder i hele Norge. Nå tror Jørgensen at konkurransen blir enda større – og det er til kundenes fordel.

- I alle disse årene har kundene valgt oss på grunn av våre lave strømpriser til tross for ulempen med å måtte få to separate fakturaer for strøm og nettleie. Nå er vi endelig sikret de samme rammebetingelsene som de regionale strømselskapene og kan tilby kundene noe som har vært etterspurt, sier Jørgensen.

- Vårt kundeløfte har hele tiden vært å levere billig strøm og kutte kundenes strømutgifter. Samtidig ønsker vi å gjøre det så enkelt som mulig for kundene. Når vi kan fakturere strøm og nettleie på samme faktura får kundene enklere og bedre oversikt over sitt totale strømforbruk og kan også lettere sammenligne pristilbud på strøm i markedet. Det er bra for kundene, avslutter Jørgensen.

Forskrift om gjennomfakturering av nettleie

  • Nye regler skal gi like konkurransevilkår for strømleverandører.
  • Med felles fakturering kan strømkundene forholde seg til én aktør og én faktura ved kjøp av strøm.
  • Ordningen er innført fra 1. september 2016.
  • NorgesEnergi ruller nå ut felles fakturering av strøm og nettleie til kunder over hele landet. Dette skjer gradvis etter hvert som selskapet inngår avtaler med de ulike lokale netteierne.
  • Mer informasjon om de nye reglene for gjennomfakturering hos NVE.

Strømkundene har et klart ønske om samlet faktura

  • De aller fleste (84 prosent) av landets strømkunder ønsker seg samlet faktura.
  • Når over 70 prosent av de som i dag får separate fakturaer, heller vil ha samlet regning, viser resultatene at ordningen fram til 1. september 2016 ikke var i samsvar med forbrukernes ønsker.

Kilde: Kantar TNS Energibarometer 3. kvartal 2016.

Om NorgesEnergi

  • NorgesEnergi ble etablert i 1999 som den første landsdekkende strømleverandøren etter at strømmonopolet ble opphevet.
  • NorgesEnergi har hovedkontor i Kristiansand.
  • Er blant de største strømleverandørene i landet. Fra 2005 til 2016 har i gjennomsnitt 25 prosent av alle kundene som byttet strømleverandør valgt NorgesEnergi. Dette er suverent flest leverandørbytter. Nummer to i denne perioden er Fjordkraft som har vunnet 12 prosent. (Kilde: TNS Gallup, Energibarometeret 2. kvartal 2016).