Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny
Til bedrift

Presse

Pressekontakt NorgesEnergi
Geir Jørgensen
Leder Privatmarked

Telefon: 990 45 440
Epost: presse@norgesenergi.no

Visste du at:

  • Nærmere 99 prosent av all strøm som produseres i Norge kommer fra vannkraft.
  • Produksjonskapasiteten henger derfor tett sammen med nedbørsmengde og snøsmelting.
  • I Norge bruker vi mye strøm til oppvarming. Dermed henger forbruket selvsagt sammen med temperaturen utendørs.

Strømproduksjon
Norge er den største vannkraftprodusenten i Europa. Kraftmagasinene rundt om i landet fylles av nedbør og smeltevann gjennom årets ulike sesonger. Store og velfylte vannmagasiner gir muligheter for strømproduksjon også i de deler av året hvor det ikke kommer nytt vann i magasinene. Snøen som faller om vinteren får vi glede av som smeltevann når våren og sommeren kommer. Regnvær og været generelt kan variere mye – både mellom årstidene og fra år til år.

Oppdatert informasjon om hydrologiske data finner du på www.nve.no. I Norge er Statkraft den absolutt største vannkraftprodusenten, du kan mer om deres produksjonsanlegg både i og utenfor Norge på www.statkraft.no.

Nord Pool Spot
Nord Pool Spot var verdens første kraftbørs for kjøp og salg av strøm. I dag er Nord Pool Spot den største i sitt slag i verden, og er den ledende markedsplassen for kjøp og salg av strøm i Norden, Baltikum, Tyskland og Storbritannia. http://nordpoolspot.com/

Tilbud og etterspørsel regulerer prisen
Prisen i strømmarkedet bestemmes av tilbud og etterspørsel på Nord Pool Spot. Mye strøm til salgs i markedet gir lavere priser. Stor etterspørsel betyr som regel at prisene på kraftbørsen øker. Prisene ut til forbrukerne vil svinge i takt med svingningene på kraftbørsen.

Markedsrapport

Hver måned produserer NorgesEnergi i samarbeid med Hafslund Hedging en markedsrapport . Denne gir deg unik innsikt i hvordan markedet forventer at gjennomsnittlig strømpris vil utvikle seg.