Logoen til NorgesEnergi


Energitesten: Hvor mye sparer du på å rulle den ut?

08.06.2018

Vet du hvor mye du kan spare på å etterisolere loftet eller å sette inn en varmepumpe? Ta Energitesten og få svaret!

En kjent isolasjonsprodusent har hatt tv-kampanjer hvor de ber oss «Rull'n ut», og Enova har støttet ulike energitiltak i mange år. Fokus på strømsparetiltak som monner har definitivt vært tilstede i lang tid. Mange av oss nøler likevel med å gå i gang med de litt større tiltakene. Det er ikke like enkelt å etterisolere loftet som det er å sette på tetningslister rundt vinduene. 

Hva kan du spare?

Dersom du visste at du kom til å spare 3 000 kroner i året på å etterisolere loftet, ville du gjort det da? Å bruke noen timer på å rulle ut isolasjon på det kalde loftet er kanskje ikke så ille dersom du både får det varmere inne og sparer noen tusenlapper i året?  

Eller hva med å vite hvor mye mer du sparer på å sette inn en stor luft-til-luft-varmepumpe i stedet for en liten? Det er lettere å gå i varmepumpe-butikken dersom du på forhånd har fått regnet ut hvor mye du sparer i året på liten, medium eller stor varmepumpe.  

Ta Energitesten!

Hvor mye du kan spare avhenger jo av hvor mye strøm du bruker. Og det henger sammen med hvor stor bolig du har og hvilken stand den er i. Hvor mange som bor der påvirker også energibruken, sammen med en rekke andre faktorer. Derfor har vi lansert Energitesten!

Med Energitesten kan du se hvor mye du kan spare på de ulike tiltakene i akkurat din bolig – og ikke hvor mye gjennomsnittsnordmannen sparer. Du får opp besparelsen i både kroner og i kilowattimer, og selv om vi ikke kan garantere at du sparer akkurat det beløpet du får opp, får du i hvert fall en veldig god indikasjon. Og så får du selvfølgelig også opp fine diagrammer som viser antatt forbruk før og etter sparetiltakene :-)  

Ta Energitesten på Min side