Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny
Til bedrift
Stopp trekken og spar penger!
Trekker det rundt vinduene dine? Det kan koste deg dyrt!

Stopp trekken og spar penger!

Trekker det rundt vinduene dine? Det kan koste deg dyrt! Visste du at oppvarming er det vi bruker mest strøm på? Mye varme forsvinner ut av huset dersom lister rundt dører og vinduer slipper inn kald luft. 

Tetningslister kan være løsningen på problemet, og over halvparten av kundene våre sier at de har byttet tetningslister eller har tenkt å gjøre det. Billig, enkelt å få til selv – og du kan spare mye strøm!

Dersom du har et litt eldre hus merker du kanskje at det trekker rundt vinduene. En årsak kan være at tetningslistene har blitt stive, mindre smidige og ikke tetter så godt lenger. Om godstolen står i nærheten av et kaldt vindu, skrur du kanskje opp temperaturen for å holde på varmen når du skal slappe av utover høsten. Se for deg at det ikke er noen kald trekk fra vinduet, ville ikke det føles bra? Det er også mye lettere å holde en moderat innetemperatur, og i tillegg sparer du penger på oppvarming!

 

Å bytte tetningslistene er enkelt. Du får kjøpt dem på alle byggevareforretninger, i tillegg til for eksempel Clas Ohlson, Biltema og Jula. Bruk litt tid på å finne riktig type og tykkelse, så du er sikker på at glipen mellom karmen og vinduet (eller døren) blir tettet. Selve jobben er gjort på 1 – 2 – 3:

  1. Fjerne de gamle tetningslistene
  2. Vask godt slik at de nye listene får godt feste
  3. Klipp til og lim på de nye tetningslistene

Du kan selvfølgelig gjøre dette året rundt, men vi anbefaler at du gjør jobben nå i sommer mens temperaturen er behagelig, siden vinduene må være åpne mens du gjør jobben. Så kan du se fram til en lun og god høst :-)

www.enova.no finner du mer informasjon om tetningslister.

Del artikkelen